Poniedziałek 07.04.2025
Śniadanie: Płatki ryzowe na mleku ( mleko 200ml., płatki 5g, cukier 2g )
Bułeczka z ziarnami z masłem, ser żółty, sałata, pomidor, ogórek
( pieczywo 35g, masło 5g, ser żółty 20g, warzywa 55g, )
II Śniadanie : owoce 100g.
Obiad zupa kalafiorowa z ziemniakami ( warzywa 100g, ziemniaki 100g, kalafior 50g, śmietana 10g. )
II Danie : ryz, indyk w sosie szpinakowo-jogurtowym ( Sheka) sałata lodowa, pomidor, ogórek , woda z cytryna , mięta, owoce ( mięso 100g, ryż 40g, jogurt ( 10g ) olej 5g , warzywa 100g , cytryna, owoce 100g. )
Podwieczorek : budyń mleczny, herbatniki
Alergeny : mleko, jajko, gluten, seler
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Wtorek 08.04.2025
Śniadanie : mleko 200ml.
Pieczywo mieszane z masłem, pasta wędlino-serowa, papryka, kiełki, ogórek
( pieczywo 35g, masło 5g, wędlina 10g, ser 10g, warzywa 40g)
II Śniadanie: warzywa 100g
Obiad: zupa brokułowa z ziemniakami ( ziemniaki 75g, warzywa 100g, brokuły 50g, śmietana 10g. )
II Danie: Spagetii po bolońsku, surówka z ogórka kw., kompot owocowy, owoce
( makaron 50g, mięso 60g, cebula5g, koncentrat 10g, kompot 200ml, owoce 100g)
Podwieczorek : Jogurt owocowy , chrupki kukurydziane ( jogurt 200ml. , Herbatniki)
Alergeny : mleko, seler, jajko, gluten,
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Środa 09.04.2025
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku ( mleko 200l., płatki 5g, cukier 2g )
Pieczywo mieszane z masłem twarożek waniliowy ( Pieczywo 35g, masło 5g, twarożek 25g. )
II Śniadanie : owoce 100g.
Obiad: zupa zacierkowa z ziemniakami ( ziemniaki 75g, warzywa 100g , zacierki 30g. natka )
II Danie : ziemniaki, ryba z warzywami, kompot owocowy, owoce
( ziemniaki150g, ryba 100g, warzywa 100g , kompot 200ml. Owoce 100g )
Podwieczorek : kajzerka z masłem, miód herbata owocowa ( pieczywo 35g, masło 5g, herbata)
Alergeny : seler, mleko, jajko, gluten
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Czwartek 10.04.2025
Śniadanie: Kasza manna na mleku ( mleko 200l., kasza 35g, cukier 2g )
Grahamka z masłem, jajko ze szczypiorkiem ( grahamka 35g, masło 5g, jajko 50g, szczypiorek )
II Śniadanie : Warzywa 100g
Obiad : barszcz biały z ziemniakami ( warzywa 100g, ziemniaki 75g, barszcz, śmietana 10g )
II Danie: Ziemniaki, gulasz surówka z kap. czerwonej , kompot owoce ( ziemniaki 150g, mięso 100g, cebula , kap. 60g, kompot 200ml., owoce 100g )
Podwieczorek : ciasto piaskowe, herbata miętowa ( ciasto 35g, herbata)
Alergeny : mleko, seler, gluten, jajko, musztarda
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Piątek 11.04.2025
Śniadanie: kawa zbożowa na mleku ( mleko 200ml. Kawa, cukier 2g )
Bułka żytnia z masłem kiełbasa szynkowa, pomidor, ogórek, kiełki, sałata
( pieczywo 35g, masło 5 g, wędlina 20g , warzywa 40g)
II Śniadanie : warzywa 100g.
Obiad: zupa kapuśniak z ziemniakami ( warzywa 100g, ziemniaki 75g, kap. 50g, )
II Danie : Naleśniki z serem, jogurt z owocami, surówka z marchewki sok owocowy owoce
( mąka 10g, jajko 2g, ser biały 50g, jogurt 20g, owoce marchewka 70g, jabłko 40g, olej 2g, Sok 200ml. Owoce 100g )
Podwieczorek : mus Kubuś, wafelek ryzowy
Alergeny : mleko, seler, jajko, gluten
................................................................................................................................................................................................................................................
Poniedziałek 14 kwietnia 2025
Śniadanie: Mleko ( 200ml. )
Pieczywo mieszane z masłem , ser żółty, sałata, pomidor, ogórek
( Pieczywo 35g., masło 5g. ser żółty 20g, sałata, pomidor )
II Śniadanie : Warzywa 100g.
Obiad: zupa zacierkowa z ziemniakami ( warzywa 100g., zacierki 30g., ziemniaki 40g. )
II Danie : kasza, gulasz wołowy surówka z kapusty pekińskiej , kompot owocowy, owoce
( kasza 100g., mięso 100g, kap. pekińska 50g, warzywa 25g. kompot 200ml., owoce 100g. )
Podwieczorek : pieczywo mieszane z masłem dżem, mleko
( pieczywo 35g, masło 5g, dżem, mleko 200ml. )
Alergeny : mleko, gluten, seler, jajko, musztarda
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Wtorek 15 kwietnia 2025
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku ( mleko 200ml., płatki 5g, cukier 2g )
Bułka grahamka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem ( pieczywo 35g., masło 5 g., ser 20g., szczypiorek )
II Śniadanie : Owoce 100g.
Obiad : zupa kalafiorowa z ziemniakami ( ziemniaki, 50g, kalafior 55g., włoszczyzna 80g, Śmietana 5g., natka )
II Danie : ziemniaki, kotlet mielony, marchewka z groszkiem, kompot owocowy, owoce
( ziemniaki 200g, mięso 80g. , olej 5g., marchewka z groszkiem 100g., bułka tarta 5g, jajko, kompot 200ml. Owoce 100g. )
Podwieczorek : jogurt owocowy ( 150g. )
Alergeny : mleko, jajko, seler, gluten
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Środa 16 kwietnia 2025
Śniadanie : ryz na mleku ( mleko 200ml. Ryz, 5g, cukier 2g. )
Bułka żytnia z masłem szynka wiejska, sałata, pomidor, ogórek
(pieczywo 35g. masło 5g. szynka 20g, warzywa )
II Śniadanie Warzywa 100g.
Obiad: zupa grochowa z ziemniakami ( włoszczyzna 70g., ziemniaki 150g., groch 20g. )
II Danie : ziemniaki, ryba pieczona z warzywami , sok owocowy, owoce
( ziemniaki 200g., ryba 100g, warzywa 200g ., sok 200ml. Owoce 100g )
Podwieczorek: kisiel z owocami , herbatniki
Alergeny : mleko, jajka , seler, gluten, musztarda
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Czwartek 17 kwietnia 2025
Śniadanie : kawa zbożowa na mleku ( mleko 200ml. Kawa )
Pieczywo mieszane z masłem jajko ze szczypiorkiem ( pieczywo 35g., masło 5g. jajko 50g. )
II Śniadanie : Owoce100g.
Obiad : zupa koperkowa z ziemniakami ( ziemniaki 50g. , włoszczyzna 100g. śmietan a10g, koperek )
II Danie : ryz, indyk z warzywami surówka sałata z pomidorem, woda z cytryna mięta, owoce
( ryż 100g., indyk, 100g, ojej 5g, warzywa 100g. owoce 100g. )
Podwieczorek : Galaretka owocowa , wafel ryżowy
Alergeny : mleko, jajka, seler, gluten
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Piątek 18 kwietnia 2025
Śniadanie: kasza jaglana na mleku ( mleko 200ml., kasza 5g., cukier 2g. )
Bułka z ziarnami z masłem kiełbasa szynkowa, pomidor, ogórek, sałata
(pieczywo 35g., masło 5 g., kiełbasa 25g. Warzywa 30g. )
II Śniadanie : warzywa 100gr.
Obiad : zupa kapuśniak słodki z ziemniakami ( warzywa 100g. ziemniaki 50g. kap. biała 20g. )
II Danie : kluski z serem, polewa jogurtowo-owocowa , surówka z marchewki kompot owocowy, owoce
(Makaron,100g, ser 50g., jogurt owoce 100g. marchewka 100g. kompot 200ml. )
Podwieczorek: Mix owocowy 100g.
Alergeny: jajka, mleko, seler, gluten
............................................................................................................................................................................................................................. Wtorek 22 kwietnia 2025
Śniadanie: kakao na mleku ( mleko 200ml. , cukier 2g., kakao)
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, sałata, papryka, ogórek
(pieczywo 35g., masło 5g, ser żółty, 20g. , warzywa 50g. )
II Śniadanie : Owoce 100g.
Obiad : zupa Barszcz czerwony z ziemniakami ( warzywa 100g., burak 100g, ziemniaki 100g. śmietana 10g. )
II danie: ziemniaki, schab w sosie surówka z kap. białej, sok owocowy , owoce
( ziemniaki 200g., schab 100g. , kap. biała 50g. sok 200ml. )
Podwieczorek : Ryż z jabłkiem ( ryż, 80g, jabłko 100g )
Alergeny : mleko, seler, jajko, gluten, musztarda
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Środa 23 kwietnia 2025
Śniadanie : Płatki owsiane na mleku ( mleko 200ml., płatki 5g., cukier 2g. )
Grahamka z masłem, kiełbasa szynkowa, sałata, pomidor, ogórek, papryka
(grahamka 35g. , masło 5g, kiełbasa 50g, warzywa 50g.)
II Śniadanie : Warzywa 100g.
Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem z ziemniakami ( ziemniaki 75g., szczaw, jajko 20g., warzywa 100g, śmietana 10g. )
II danie : ziemniaki a la gołąbki surówka mieszana, sok owocowy, owoce 100g.
(ziemniaki 150g, mięso 80g., warzywa 100g, sok 200ml. , )
Podwieczorek : Budyń na mleku, wafelek ryzowy ( mleko 100ml., wafelek 2g. )
Alergeny : mleko, seler, jajko, gluten musztarda
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Czwartek 24 kwietnia 2025
Śniadanie : mleko 200l.
Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem ( pieczywo 35g., masło 5g., jajka 50g, szczypiorek, majonez )
II Śniadanie : Owoce 100g.
Obiad : barszcz biały z ziemniakami ( warzywa 100g, ziemniaki, 100g, barszcz, śmietana 10g. )
II Danie : Kluski Śląskie, zrazy wieprzowe, surówka z ogórka kwaszonego, kompot owocowy , owoce 100g.
( kluski 100g., mięso 100g, olej 5g. , ogórek kwaszony , groszek, majonez )
Podwieczorek : ciasto z owocami, mleko ( ciasto 35g. mleko 200ml., )
Alergeny : mleko, seler, gluten, jajko, musztarda
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Piątek 25 kwietnia 2025
Śniadanie: kasza manna na mleku ( mleko 200ml. Kasza 5g., cukier 2g )
Bułeczka z ziarnami z masłem , szynka , sałata, pomidor, ogórek , papryka
( bułeczka 35g, masło 5g, szynka 20g, warzywa 50g . )
II Śniadanie Warzywa 100g.
Obiad: Krupnik z ziemniakami ( ziemniaki 50g., warzywa 100g, kasza 10g. )
II danie: ziemniaki, filet rybny surówka z kap. kwaszonej, sok owocowy , owoce 100g.
( Ziemniaki 200g., ryba 100g. olej 5g, kapusta 60g, marchew 30g, jabłko 20g, musztarda )
Podwieczorek : Kajzerka z masłem, dżem, herbata owocowa ( kajzerka 35g., masło 5g, dżem, herbata )
Alergeny : mleko, jajko, gluten, seler, musztarda