Poniedziałek 17 marca 2025
Śniadanie: Mleko ( 200ml. )
Pieczywo mieszane z masłem , ser żółty, sałata, pomidor, ogórek
( Pieczywo 35g., masło 5g. ser żółty 20g, sałata, pomidor )
II Śniadanie : Warzywa 100g.
Obiad: zupa zacierkowa z ziemniakami ( warzywa 100g., zacierki 30g., ziemniaki 40g. )
II Danie : kasza, gulasz wołowy surówka z kapusty pekińskiej , kompot owocowy, owoce
( kasza 100g., mięso 100g, kap. pekińska 50g, warzywa 25g. kompot 200ml., owoce 100g. )
Podwieczorek : pieczywo mieszane z masłem dżem, mleko
( pieczywo 35g, masło 5g, dżem, mleko 200ml. )
Alergeny : mleko, gluten, seler, jajko, musztarda
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Wtorek 18 marca 2025
Śniadanie : ryz na mleku ( mleko 200ml. Ryz, 5g, cukier 2g. )
Bułka żytnia z masłem szynka wiejska, sałata, pomidor, ogórek
( pieczywo 35g. masło 5g. szynka 20g, warzywa )
II Śniadanie Owoce 100g.
Obiad: zupa grochowa z ziemniakami ( włoszczyzna 70g., ziemniaki 150g., groch 20g. )
II Danie : ziemniaki, ryba pieczona z warzywami , sok owocowy, owoce
( ziemniaki 200g., ryba 100g, warzywa 200g ., sok 200ml. Owoce 100g )
Podwieczorek: kisiel z owocami , herbatniki
Alergeny : mleko, jajka , seler, gluten, musztarda
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Środa 19 marca 2025
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku ( mleko 200ml., płatki 5g, cukier 2g )
Bułka grahamka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem ( pieczywo 35g., masło 5 g., ser 20g., szczypiorek )
II Śniadanie : jogurt owocowy ( 150g. )
Obiad : zupa kalafiorowa z ziemniakami ( ziemniaki, 50g, kalafior 55g., włoszczyzna 80g, Śmietana 5g., natka )
II Danie : ziemniaki, kotlet mielony, marchewka z groszkiem, kompot owocowy, owoce
( ziemniaki 200g, mięso 80g. , olej 5g., marchewka z groszkiem 100g., bułka tarta 5g, jajko, kompot 200ml. Owoce 100g. )
Podwieczorek : Bułeczka drożdżowa, mleko ( pieczywo 35g, mleko 200ml. )
Alergeny : mleko, jajko, seler, gluten
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Czwartek 20 marca 2025
Śniadanie : kawa zbożowa na mleku ( mleko 200ml. Kawa )
Pieczywo mieszane z masłem jajko ze szczypiorkiem ( pieczywo 35g., masło 5g. jajko 50g. )
II Śniadanie : Warzywa 100g.
Obiad : zupa koperkowa z ziemniakami ( ziemniaki 50g. , włoszczyzna 100g. śmietan a10g, koperek )
II Danie : ryz, indyk z warzywami surówka sałata z pomidorem, Woda z cytryna mięta, owoce
( ryż 100g., indyk, 100g, ojej 5g, warzywa 100g. owoce 100g. )
Podwieczorek : Galaretka owocowa , wafel ryzowy
Alergeny : mleko, jajka, seler, gluten
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Piątek 21 marca 2025
Śniadanie: kasza jaglana na mleku ( mleko 200ml., kasza 5g., cukier 2g. )
Bułka z ziarnami z masłem kiełbasa szynkowa, pomidor, ogórek, sałata
( pieczywo 35g., masło 5 g., kiełbasa 25g. Warzywa 30g. )
II Śniadanie : Owoce 100gr.
Obiad : zupa kapuśniak słodki z ziemniakami ( warzywa 100g. ziemniaki 50g. kap. biała 20g. )
II Danie : kluski z serem, polewa jogurtowo-owocowa , surówka z marchewki kompot owocowy, owoce
( Makaron,100g, ser 50g., jogurt owoce 100g. marchewka 100g. kompot 200ml. )
Podwieczorek: Mix owocowy 100g.
Alergeny: jajka, mleko, seler, gluten
Poniedziałek 24 marca 2025
Śniadanie : Kawa zbożowa na mleku ( mleko 200ml., kawa, cukier 2g. )
Pieczywo mieszane z masłem szynka drobiowa, pomidor, ogórek, sałata
( pieczywo 35 g. , masło 5g., szynka 20g. warzywa 30g. )
II Śniadanie : Owoce 100g.
Obiad : rosół z makaronem ( włoszczyzna, mięso drobiowe 50g, mięso wołowe 50g. makaron 30g. )
II Danie : ziemniaki, bitka wieprzowa, buraczki, kompot owocowy, owoce
( ziemniaki 100g., mięso szynka 100g., olej 5g., buraczki 100g., kompot 200ml. Owoce 100g. )
Podwieczorek : bułka żytnia z masłem, dżem, miód, mleko ( pieczywo 35g. masło 5g. dżem, miód mleko 200ml. )
Alergeny : mleko, seler, gluten, jajko
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Wtorek 25.03.2025
Śniadanie : Kakao na mleku ( mleko 200ml., kakao, cukier 2g. )
Grahamka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem ( pieczywo 35g. masło 5g., ser 25g., szczypiorek )
II Śniadanie : Warzywa 100g.
Obiad : zupa leczo drobiowo – wołowe ( mięso 60g., włoszczyzna 75g., )
II Danie: Kasza kuskus gulasz wołowy, surówka z marchewki, sok owocowy, owoce
( kasza 100g., mięso 100g., marchewka 100g. sok 200ml. Owoce 100g )
Podwieczorek : kisiel owocowy , wafelek ryżowy ( kisiel, wafelek 3g. )
Alergeny : mleko, seler, gluten, jajko
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Środa 26 marca 2025
Śniadanie : Płatki owsiane na mleku ( mleko 200ml. Płatki 5g. cukier 2g. )
Pieczywo mieszane z masłem , pasztet drobiowy, pomidor, ogórek, kiełki
( pieczywo 35g. , masło 5 g., pasztet 50g, warzywa 30g. )
II Śniadanie : Owoce 100g.
Obiad : zupa fasolowa z ziemniakami ( ziemniaki 100g, włoszczyzna 100g., fasola 10g )
II Danie : Ziemniaki, schab pieczony z warzywami, surówka z ogórka kw. Kompot owocowy, owoce
( ziemniaki 150g., schab 100g., warzywa 100g., ogórek kw. 40g. kompot 200ml. , owoce 100g )
Podwieczorek : jogurt owocowy , herbatniki ( jogurt 200g. , herbatniki 2g. )
Alergeny : mleko. Seler, gluten, jajko , musztarda
………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Czwartek 27 marca 2025
Śniadanie: mleko 200ml.
Bułka z ziarnami z masłem, pasta wędlino-serowa, papryka, kiełki
( pieczywo 35g., masło 5g, wędlina 10g, ser 10g. warzywa 30g. )
II Śniadanie : Warzywa 100g.
Obiad: zupa brokułowa z ziemniakami ( ziemniaki, 150g. , warzywa 75g. brokuły 55g. Śmietana 10g. )
II Danie : spagetii po bolońsku surówka mieszana sok owocowy, owoce
( makaron 50g. mięso 60g., warzywa 100g. sok 200ml. Owoce 100g. )
Podwieczorek : Mus bananowy, chrupki kukurydziane ( banan 100g. , chrupki 2g )
Alergeny : mleko, jajko, gluten, seler
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Piątek 28 marca 2025
Śniadanie: Płatki ryzowe na mleku ( mleko 200ml., płatki 5g, cukier 2g. )
Pieczywo mieszane z masłem, szynka, pomidor, ogórek sałata
( pieczywo 35g., masło 5 g., szynka 20g., warzywa 30g. )
II Śniadanie : Owoce 100g.
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami ( ziemniaki 100g, warzywa 100g, ogórek kw.50g. śmietana 10g. )
II Danie: ziemniaki, ryba pieczona surówka z kapusty kwaszonej, kompot owocowy owoce
( ziemniaki 150g. ryba 100g, kap. kw. 60g. marchewka 30g, jabłko 20g.kompot 200ml. Owoce 100g. )
Podwieczorek: Mix owocowy , herbatniki ( owoce 100g, herbatniki 2g.
Alergeny : mleko, seler, jajko, gluten, musztarda